ToimistoSissit ToimistoSissit

Liity ilmaiseksi!

Innostavaa tekstiä! 9.6.2020, verkkokoulutus

Ilmoittaudu

Kuinka moni lopulta lukee tekstisi? Entä kuinka moni kiinnostuu siitä?

Tekstisi on tehokas vain, kun saat lukijasi kiinnostumaan, jopa innostumaan siitä. Koulutuksessa opit Lukijalähtöisen kirjoittamisen TM 5+1 taitoa, joita voit soveltaa kaikkeen kirjoittamiseen ja tekstien muokkaamiseen sähköposteista ja ohjeista tiedotteisiin, uutiskirjeisiin ja verkkosivuihin.

Kenelle?

Innostavaa tekstiä! -koulutuksesta on hyötyä jokaiselle, joka kirjoittaa työpäivänsä aikana taikka kommentoi tai muokkaa muiden tekstejä. Siksi koulutus sopii erinomaisesti jokaiselle sihteerille ja assistentille.

Mitä?

Lukijalähtöisen kirjoittamisen (TM) 5+1 taitoa auttavat sinua täyttämään lukijasi psykologiset tarpeet. Kun kirjoitat lukijalähtöisesti, saat tylsästäkin asiasta kiinnostavan ja kiinnostavasta peräti innostavan.

Koulutus perustuu motivaatioteorian tuoreimpiin tutkimuksiin. Sovellat uusia taitoja käytäntöön saman tien, sillä koulutus perustuu tekemällä oppimiseen. Opit muiden kanssa yhdessä, kun analysoitte tekstejä, keskustelette niistä ja muokkaatte niitä. Kaikki koulutuksessa käsitellyt tekstit ovat sinun ja muiden osallistujien tekstejä, mikä tehostaa oppimista.

Miksi?

Koulutuksen jälkeen

 • tunnet lukijalähtöisen kirjoittamisen (TM) 5+1 keinoa
 • saat lukijan kiinnostumaan tekstistäsi, jopa innostumaan siitä
 • tiedät, millä kirjoittamisen keinoilla houkutat ja koukutat lukijasi
 • synnytät lukijalle hyvän asiakaskokemuksen
 • laadit tekstisi helposti ja nopeasti.

Hinta

NYT verkkokoulutuksena hintaan 195 € + alv 24 %, yhteensä 241,80 €.

Hinta sisältää verkkokoulutuksen sekä koulutusmateriaalit.

Tämän koulutuspäivä jatkuu iltapäivällä Kieliopin pikakertauksella. Voit osallistua yhteen puoleen päivän koulutukseen tai ottaa molemmat koko päivän koulutuksena. Katso iltapäivän koulutuksen ohjelma.

Hinta koko päivän koulutuksesta 375 € + alv 24 %, yhteensä 465 €. Ryhmätarjous min 3 hlöä 295 € + alv 24 %/hlö.

Ilmoittautuminen koko päivään
Jos haluat ilmoittautua samalla iltapäivän koulutukseen, kirjoita ilmoittautuessasi Muuta huomioitavaa -kenttään "ilmoittaudun koko päivään"


Kouluttaja

Sirke Lohtaja-Ahonen, FM, on viestintävalmentaja ja tietokirjailija, jonka intohimo on kielen voima. Sirke tekee tylsistä asioista kiinnostavia, vaikeista helppoja ja saa ihmiset näkemään vahvuutensa viestijöinä, mikä näkyy hänen valmennuksissaan ja kirjoissaan Kirjoittamisen ohjaajana ja työyhteisöviestinnän kehittäjänä Sirken järein työkalu on kannustava palaute. Sirken ja hänen puolisonsa yritys Liitos antaa jokaiselle äänen ja virittää vuoropuhelun. Ja tekee jokaisesta liiketoiminnan kehittäjän.

Sirke on pitänyt ToimistoSisseille kirjottamisen ja viestinnän koulutuksia ja saanut erinomaista palautetta vuosien varrella tilaisuuksiin osallistuneilta ToimistoSisseiltä käytännönläheisestä ja innostavasta otteestaan sekä konkreettisista vinkeistään.

 • "Aivan superloistava kouluttaja ja esiintyjä ja piti päivän mielenkiintoisena. KIITOS!"
 • "Erittäin asiantunteva kouluttaja, mutta niin rento ja eläväinen, että parempaa ei olisi voinut olla. Mahtava tyyppi!"
 • "Elävää ja innostavaa esiintymistä. Tykkäsin todella. Ehdottomasti suosittelisin kouluttajana."

Lue lisää kollegojen kommentteja Sirken koulutuksista.

Ohjelma ja aikataulu

Klo 9.00 Koulutus: Innostavaa tekstiä!

Kenelle ja miksi?

 • Kirjoita lukijalle!
 • Tekstilläkin on tavoite

Tee lukijasta keskipiste

 • Mikä lukijaa kiinnostaa?
 • Ihminen samastuu ihmiseen
 • Tekijäksi sinä tai ihminen

Osoita merkitys ja joukkoon kuuluminen

 • Miksi asiasi on tärkeä eli miksi sinua kannattaa kuunnella?
 • Me-muoto liittää lukijan ja sinut samaan joukkoon

Kirjoita selvästi

 • Aloita lukijalle tärkeimmällä asialla
 • Johdonmukaisesti ja lyhyesti
 • Huutia hölynpölylle

Tee viiden sekunnin lukupaketti

 • Palvele silmäilijää
 • Otsikoi osuvasti

Koulutuksen aikana pidetään pieniä taukoja.

Klo 12.00 koulutus päättyy

Tämän koulutuspäivän perään jatketaan koulutuksella Kieliopin pikakertaus. Voit osallistua myös molempiin koko päivän koulutuksena.

Klo 13.00-16.00 Koulutus: Kieliopin pikakertaus Katso ohjelma


Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena

Koulutukseen on helppo osallistua!

Tähän koulutukseen sinun on mahdollista osallistua etänä omalta työpisteeltäsi mistä tahansa päin Suomea. Tarvitset vain tietokoneen, kännykän tai muun laitteen, jossa on nettiyhteys.

Koulutuksen alkaessa kokoonnumme virtuaalisessa luokkahuoneessa. Sinne pääset helposti: Kun olet ilmoittautunut koulutukseen, saat sähköpostiisi linkin. Näpäytä sitä. Siinä kaikki. Sinun ei tarvitse ladata koneellesi mitään.

Vuorovaikutteinen ja tehokas tapa oppia!

Verkkokoulutuksessa käytämme useita erilaisia keskustelua edistäviä työkaluja. Verkkokoulutuksessa teet ihan samoja asioita kuin lähikoulutuksessa: analysoit tekstejä ja kehität niitä yksin, kaksin ja pienryhmissä, esität kysymyksiä ja vastaat niihin sekä keskustelet muiden kurssilaisten ja kouluttajan kanssa. ToimistoSissien koulutuksissa pääset jakamaan kokemuksia ja verkostoitumaan muiden osallistujien kanssa - niin myös ToimistoSissien verkkokoulutuksissa!


Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Valmennus Oy Liitoksen kanssa.