ToimistoSissit ToimistoSissit

Liity ilmaiseksi!

Kieliopin pikakertaus 19.11.2020, Helsinki

Ilmoittaudu

Tuleeko prosenttimerkkiä ennen välilyönti? Mitä eroa on kaksoispisteellä ja puolipisteellä? Milloin käytetään lyhyttä ja milloin pitkää viivaa? Entä ne yhdyssanat sitten?

Sihteerinä tai assistenttina olet työpaikkasi luottohenkilö myös tekstien viimeistelijänä. Kun muokkaat ja oikoluet muiden tekstejä tai viimeistelet omiasi, selviät työstä helposti, kun sinun ei tarvitse muistella yhdyssana- ja pilkkusääntöjä, vaan ne tulevat selkäytimestä.

Kieliopin pikakertauksessa päivität kielioppia koskevat tietosi ja kuulet Kotimaisten kielten keskuksen tuoreimmat suositukset. Koulutuksen jälkeen osaat viimeistellä työpaikkasi tekstien kieliasun, minkä ansiosta parannat niiden uskottavuutta ja vakuuttavuutta. Noudatat uusimpia suomen kieltä koskevia suosituksia ja vältät oikeinkirjoituksen yleisimmät kompastuskivet.

Kieliopin pikakertaus on tehokas iltapäiväsessio, jossa opit uutta suomen kielestä ja sen käyttämisestä sekä pääset jakamaan kieltä koskevia ajatuksiasi muiden sihteerien ja assistenttien kanssa.

ToimistoSissi-kollegojen kokemuksia tästä koulutuksesta:

 • "Erittäin positiivinen yllätys - Sirke erittäin ammattitaitoinen, asiantunteva sekä reipaalla, rennolla ja mukaansatempaavalla otteella sai suomenkielen kieliopista aivan uuden otteen. Erinomainen kertaus näinkin lyhyellä ajalla...Suosittelen ehdottomasti hänen koulutuksiaan."
 • "Sirke on innostava ja ihanan iloinen. Kiva, kun koulutus ei ollut mitään luennointia, vaan hyvin vuorovaikutteista ja harjoituspainotteista. Siinä oppii parhaiten. Sirkellä on ihanaa energiaa ja intoa, joka tarttuu. Sai aikaan vilkasta keskustelua. Ihan mieletön fiilis!"

Hinta

250 € + alv 24 %, yhteensä 310 €

Hinta sisältää materiaalit, lounaan ja iltapäiväkahvit.

Tätä koulutusta ennen pidetään Innostavaa tekstiä! -koulutus. Voit osallistua yhteen puoleen päivän koulutukseen tai ottaa molemmat koko päivän koulutuksena. Katso aamupäivän koulutuksen ohjelma.

Hinta
koko päivän koulutuksesta 395 € + alv 24 %
SissiPassilla 345 € + alv 24 %

Ilmoittautuminen koko päivään
Jos haluat ilmoittautua samalla aamupäivän koulutukseen, kirjoita ilmoittautuessasi Muuta huomioitavaa -kenttään "ilmoittaudun koko päivään"


Kouluttaja

Sirke Lohtaja-Ahonen, FM, on viestintävalmentaja ja tietokirjailija, jonka intohimo on kielen voima. Sirke tekee tylsistä asioista kiinnostavia, vaikeista helppoja ja saa ihmiset näkemään vahvuutensa viestijöinä, mikä näkyy hänen valmennuksissaan ja kirjoissaan Kirjoittamisen ohjaajana ja työyhteisöviestinnän kehittäjänä Sirken järein työkalu on kannustava palaute. Sirken ja hänen puolisonsa yritys Liitos antaa jokaiselle äänen ja virittää vuoropuhelun. Ja tekee jokaisesta liiketoiminnan kehittäjän.

Sirke on pitänyt ToimistoSisseille kirjottamisen ja viestinnän koulutuksia ja saanut erinomaista palautetta vuosien varrella tilaisuuksiin osallistuneilta ToimistoSisseiltä käytännönläheisestä ja innostavasta otteestaan sekä konkreettisista vinkeistään.

 • "Erittäin asiantunteva kouluttaja, mutta niin rento ja eläväinen, että parempaa ei olisi voinut olla. Mahtava tyyppi!"
 • "Elävää ja innostavaa esiintymistä. Tykkäsin todella. Ehdottomasti suosittelisin kouluttajana."

Lue lisää kollegojen kommentteja Sirken koulutuksista.

Ohjelma ja aikataulu

Klo 12.00 yhteinen lounas aamupäivän koulutusryhmän kanssa

 • Kallion kortteli esittäytyy

Klo 13.00 Koulutus: Kieliopin pikakertaus

Yhteen vai erikseen?

 • Ranskan Suomen suur lähettiläs eli mikä?
 • Ex vaimo ja Rex koira muuttavat A rappuun kesä heinä kuussa – lyhyen ja pitkän viivan erot

Klo 14.30 Iltapäiväkahvit

Merkkejä ja numeroita tarvitaan

 • Välimerkit rytmittävät tekstiä
 • Piste pysäyttää, pilkku tauottaa – ja lukija lepää
 • 5 % vai viisi prosenttia?

Lyhenne lukemisen siivittäjänä ja kangistajana

 • VHT:n jälkeen VaKKista VAHOon
 • EUR, e vai €?
 • 20 v sitten olin 20-v.

Klo 16.00 Koulutuspäivä päättyy


Tätä edeltää koulutus Innostavaa tekstiä!. Voit osallistua myös molempiin koko päivän koulutuksena.

Koulutus: Innostavaa tekstiä!

Klo 8.45 Kokoontuminen aamukahveille

 • osallistujien esittäytyminen

Klo 9-12 Koulutus: Innostavaa tekstiä!


Paikka

Kallion Kortteli, Palmia kokous- ja kongressikeskus, Toinen linja 14, Helsinki.


Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Kallion Korttelin ja Valmennus Oy Liitoksen kanssa.